11949

Vissza a hírekhez

Különleges helyszínen szólaltatták meg Vivaldi muzsikáját a Kodály Filharmonikusok

Különleges helyszínen szólaltatták meg Vivaldi muzsikáját a Kodály Filharmonikusok

2020-08-17 10:20

Debrecen - Újabb közös filmet készített a Kodály Filharmónia és a Médiacentrum Debrecen. A zenekar ezúttal az új nagyerdei strandon zenélt.

Sűrű felhők alatt, majd szikrázó napsütésben zenéltek az új nagyerdei strand tetőteraszán és füves területén a Kodály Filharmonikusok az időjárás tökéletesen harmonizált Vivaldi A négy évszak című művével. A Nyár III. tétele a zenetörténet jellegzetes viharzenéinek egyike.

 

„A Vivaldi: Nyár egy olyan mű volt, amit nemigazán aknáztunk ki. Azt gondoltuk, hogy ennek a harmadik tételét fel kéne venni, és valahogy ezzel is hozzá tudunk járulni ennek a csodálatos helyszínnek a bemutatásához” – nyilatkozta a kisfilm készítésekor Somogyi-Tóth Dániel.

Az új strandon felcsendülő dallamokat a Médiacentrum Debrecen munkatársai rögzítették. A videó népszerűségét mutatja, hogy alig egy nap alatt több mint 12 ezren nézték meg.

„Nyár – vihar. Ezt megszokhattuk az elmúlt hetekben. De számunkra mégis az volt a közelmúlt legfontosabb eseménye, hogy hivatalos lett: hangversenytermet kap Debrecen. Az a város, amelynek vonzerejét az új Aquaticum Strand most tovább növeli a fiatalok körében, jövőképet szeretne nyújtani a jövő zeneművészeinek is – és a Kodály Filharmonikusok jó úton jár ebben” – olvasható a zenészek Facebook-oldalán.

A Filharmónia és a Médiacentrum Debrecen együttműködése évek óta tart. Két hete készült el a legutóbbi közös film, amit már több mint 140 ezren láttak.




További hírek

Szelektív Hulladékgyűjtés 2022 Hajdúhadház

Szelektív Hulladékgyűjtés 2022 Hajdúhadház

Megtekintés

Programra Fel!

A projekt során számos közösségi program tervezett minden településen elsősorban a már adott közösségi tereken, mint például a könyvtárakban, művelődési házakban. Főként a fiatalok bevonása, toborzása miatt innovatív fejlesztés keretében minden településre vonatkozóan helyi közösségi programokat összesítő mobilalkalmazás és weboldal készítése.

Android applikáció

iOS applikáció

Hajdúhadház Város Önkormányzata
által vezetett konzorcium

Cím: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1.
Képviselő: Csáfordi Dénes
Tel.: 06 (52) 384-103
E-mail: efop153@hajduhadhaz.hu

Vonatkozó konzorciumi partner

Cím: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1.
Képviselő: Csáfordi Dénes
Tel.: 06 (52) 384-103
E-mail: efop153@hajduhadhaz.hu

Programra Fel