8274

Vissza a hírekhez

Müller Cecília: nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van

Müller Cecília: nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van

2020-08-17 10:25

Budapest - Bár Magyarországon lezajlott a koronavírus-járvány első szakasza, nem szabad hátradőlni, mert továbbra is jelen van a kórokozó, tart a világjárvány – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, Magyarországon a nagyon sikeres járványkezelésnek köszönhetően a többi országgal összehasonlítva viszonylag kevés megbetegedés és haláleset volt a koronavírus miatt.

 

Ugyanakkor a vírus nem tűnt el az országból, hiszen még kórházban is ápolnak koronavírusos betegeket – fűzte hozzá.

"Nagyon ébernek kell maradnunk, pontosan követnünk a változásokat, főképpen a nyitással és a felszabadító járványügyi intézkedésekkel" – hangsúlyozta. Az úgynevezett járványügyi egység feladata ezért éppen az lesz, hogy azonnal reagáljon, ha szükséges - tette hozzá.

Az egységben népegészségügyi szakemberek, illetve a rendvédelmi szervek, az Állami Egészségügyi Központ, valamint a mentőszolgálat, a kórházparancsnoki rendszerben dolgozók és a fertőtlenítéseket végző honvédek vesznek részt – mondta.

Müller Cecília reményét fejezte ki, hogy az egység bevetésére nem lesz szükség, ugyanakkor – jegyezte meg – még nincs se vakcina, se célzott terápia, amellyel mindenkit meg lehet gyógyítani. Ebben a helyzetben maradnak a "klasszikus" járványügyi intézkedések – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott:

Magyarországon "tiszteletreméltó" és fegyelmezett kultúra alakult ki a járványügyi szabályok betartása terén, ami hozzájárul a sikeres védekezéshez.

Úgy érzi, és ezért hálás is, hogy sikerült együttműködést kialakítani a járvány elleni védekezés irányítói és a lakosság között. "Csak így, együtt tudtuk ezt a teljesítményt nyújtani" – hangsúlyozta a tisztifőorvos.




További hírek

Szelektív Hulladékgyűjtés 2022 Hajdúhadház

Szelektív Hulladékgyűjtés 2022 Hajdúhadház

Megtekintés

Programra Fel!

A projekt során számos közösségi program tervezett minden településen elsősorban a már adott közösségi tereken, mint például a könyvtárakban, művelődési házakban. Főként a fiatalok bevonása, toborzása miatt innovatív fejlesztés keretében minden településre vonatkozóan helyi közösségi programokat összesítő mobilalkalmazás és weboldal készítése.

Android applikáció

iOS applikáció

Hajdúhadház Város Önkormányzata
által vezetett konzorcium

Cím: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1.
Képviselő: Csáfordi Dénes
Tel.: 06 (52) 384-103
E-mail: efop153@hajduhadhaz.hu

Vonatkozó konzorciumi partner

Cím: 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 1.
Képviselő: Csáfordi Dénes
Tel.: 06 (52) 384-103
E-mail: efop153@hajduhadhaz.hu

Programra Fel